Waarom verantwoorde tussendoortjes?

20 augustus 2018 · Achtergrond

Het klinkt misschien als een hype, gezonde tussendoortjes. Maar de nood is helaas een stuk hoger dan we willen geloven. Ondertussen halen we gemiddeld namelijk één derde van onze dagelijkse energie uit tussendoortjes. Waar we dat vroeger juist vooral uit de drie traditionele maaltijden deden. Nu is die verandering niet zo erg, maar de hoeveelheid suikers die verstopt zit in de meeste gangbare tussendoortjes is om van te schrikken. En daarom moeten we overstappen op verantwoorde tussendoortjes, thuis maar zeker ook op het werk.

We eten veel te veel suikers

Het feit dat we met zijn allen gemiddeld te veel suikers op een dag eten begint steeds bekender te worden. Gelukkig maar. Want we zitten op de dubbele hoeveelheid die wordt aangeraden door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Gemiddeld eten we namelijk 122 gram suiker per dag, terwijl er maar 50 gram voor vrouwen, en 60 gram voor mannen wordt geadviseerd. En dat is nog aan de hoge kant. Er zijn andere bronnen die het houden op 25 gram per dag. Het vervelende is dat suikers haast in alles verstopt zitten. Daarom is het zo belangrijk om bewust te snacken zonder suikers. En dat hebben we een stuk makkelijker voor je gemaakt met The Healthy Snackbox.

Snacken kan het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verlagen

Snacken klinkt altijd zo negatief, alsof je jezelf aan het volproppen bent met verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Nu komt dat beeld misschien niet uit de lucht vallen. Maar dat betekent niet dat snacken, mits op de juiste manier, ook zijn voordelen heeft. Er zijn meerdere studies uitgevoerd die het nut van meerdere eetmomenten per dag hebben aangetoond. Het grootste voordeel van meer dan drie keer op een dag eten is dat het risico op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 kan worden verlaagd. Door de eetmomenten uit te spreiden zijn er minder pieken en kan het lichaam de voedingsstoffen rustiger opnemen. Maar dan moeten het natuurlijk wel gezonde tussendoortjes zijn, anders wordt het positieve effect direct teniet gedaan.

Tussendoortjes zijn een derde van onze dagelijkse energie

Het eten van tussendoortjes is er bij ons Nederlanders echt ingegroeid. Niet gek dat we ondertussen een derde van onze dagelijkse energie halen uit tussendoortjes. Het nadeel is alleen dat dit niet de meest gezonde opties zijn, vaak doen ze voorkomen alsof ze erg gezond zijn maar zitten er veel suikers in en weinig vezels en eiwitten. En juist daar zit het probleem. Die energie hebben we nodig en is goed, maar dan zonder die suikers en verzadigde vetten. De rollen moeten worden omgedraaid, meer vezels en eiwitten, minder suikers en minder verzadigde vetten. Gelukkig maakt The Healthy Snackbox het een stuk makkelijker om op een verantwoorde manier toch je energie binnen te halen zonder de overkill aan suikers!

Benieuwd welke snacks er in de box zitten? Lees dan hier verder of probeer hem gewoon eens uit. We plaatsen hem gratis en vullen hem elke maand weer kosteloos bij. Vraag vandaag nog de box aan die bij jou past.